SSL plus

Met SSL plus zorg je ervoor dat je site een eigen IP adres krijgt. Het gebruik van een eigen IP zorgt ervoor dat je site minder vatbaar voor DDoS aanvallen is, heeft een positief effect op je SEO, en je maakt geen gebruik meer van SNI.

SNI

Vroeger was het gebruik van een eigen IP adres nodig bij SSL, maar tegenwoordig kan SSL ook zonder eigen IP werken. Deze techniek heet SNI en zorgt dat je, net als bij hosting zonder SSL, met meerdere andere klanten een IP adres deelt. Dankzij het gebruik van SNI is het afnemen van een dedicated IP adres dan ook niet verplicht.

Aan het gebruik van SNI zitten wel enkele nadelen; als de bezoeker gebruik maakt van bepaalde verouderde systemen dan kunnen ze je website niet bereiken. Als je dus veel bezoekers hebt met verouderde systemen, is een eigen IP adres zeker aan te raden. Controleer dus, voordat je bepaalt of je wel of geen eigen IP nodig hebt, eerst je bezoekers statistieken om te zien of dit voor jouw site een probleem kan opleveren.

De volgende combinaties bieden volgens onze SSL leverancier geen ondersteuning voor SNI:

  •     Internet Explorer (elke versie) op Windows XP
  •     Safari op Windows XP
  •     BlackBerry Browser
  •     Windows Mobile tot en met 6.5
  •     Android standaard browser op Android 2.x

DDoS bescherming

Een ander nadeel van een gedeeld IP adres is dat je hierdoor meer risico loopt op een DDoS. Mocht een andere website, die ook op dat IP adres gehost is, namelijk een DDoS krijgen, dan heb jij hier ook last van. Bij een eigen IP adres is de impact van een DDoS gericht op een andere site gehost bij Byte vele malen kleiner.

10