Je SSL-certificaat wordt door Byte voor je geïnstalleerd en je site wordt vervolgens afgebeeld op het speciaal geconfigureerde SSL-cluster. In principe hoef je hiervoor niks zelf in te stellen, maar voor de volgende zaken dien je mogelijk wel iets in te stellen.

Let op! Dit artikel biedt informatie voor alle Byte platforms m.u.v. het Hypernode platform tenzij anders aangegeven.

SSL in combinatie met meerdere domeinnamen

Een SSL-certificaat wordt gekoppeld aan één domeinnaam. Dit domein krijgt ook een ander IP-adres. Een SSL-certificaat is niet te gebruiken op meerdere domeinnamen. Hiervoor is een speciaal certificaat nodig: een Multi domain SSL. Helaas kunnen we nog geen multi-domein certificaten gebruiken op onze hosting omgeving. Het cluster is gebouwd rond de ‘één domein, één certificaat’ principe’ , en Multi Domain Certificates (MDC) maken dat behoorlijk wat complexer; iets waar ons platform niet op is ingericht.

Wanneer je een Magento Multistore hebt, heb je voor de verschillende Presence pakketten SSL certificaten nodig indien je je bezoekers over een beveiligde verbinding wilt laten inloggen en betalen. Er is ook een mogelijkheid om met één certificaat uit de voeten te kunnen, maar dan dien je je bezoekers te redirecten naar het domein met het SSL-certificaat, zodat ze bijvoorbeeld veilig kunnen afrekenen. Byte kan je helaas niet assisteren bij het instellen van deze constructie.

Automatisch redirecten naar SSL

Heb je een shop op het Hypernode platform? Kijk dan voor meer informatie over automatisch redirecten in de Hypernode support documentatie.

Je kunt de verzoeken naar je hoofddomein automatisch laten redirecten naar je SSL-domein met een rewriterule. In de .htaccess van je hoofddomein moet je dan de volgende regels opnemen:

RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} !^443$
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}/$1 [L,R=301]

Bepaalde pagina’s over SSL laten laden

Na installatie van SSL zijn je pagina’s zowel over http als over https te bereiken. Om een pagina over SSL te laden moet je de http://links vervangen door https://links.

SSL instellingen in Magento

Ga naar System> Configuration> Web> Secure

  • Maak hier ‘https://jouwdomeinnaam’ van de secure base url
  • Zet Use secure urls in frontend op Yes

SSL instellingen in WordPress

In de backend ga je naar Instellingen en dan Algemeen. Je past hierbij de URL bij WordPress-adres (URL) en Siteadres (URL) aan naar https://.

Dit kun je ook aanpassen via PHPMyAdmin. Hierbij log je in en pas je de waarden bij home en siteurl aan in de tabel _options. Pas daarnaast ook nog de URLs aan in de guid kolom in de tabel _posts.

SSL instellingen in Joomla

In de backend ga je naar System en dan Global Configuration. Klik op het tabblad Server en selecteer bij de optie Force HTTPS Entire Site.

SSL instellingen in Drupal

Hiervoor hoef je enkel het bovengenoemde stukje code in je .htaccess toe te voegen en Drupal zal automatisch via https:// draaien.

This page contains both secure and nonsecure items

Deze informatie geldt ook voor Magento shops op het Hypernode platform

Deze foutmelding krijg je mogelijk te zien wanneer je naar je verse https site surft. Dit wordt veroorzaakt doordat een of meerdere objecten op de pagina (plaatjes, javascript bestanden etc) via http worden aangeroepen. Je kunt dit oplossen door de links relatief te maken. Je vervangt bijvoorbeeld:

<img src="http://www.uwsite.nl/plaatje.jpg">

door

<img src="/plaatje.jpg">

Lost dit het probleem niet op, dan heb je misschien een javascript dat http items in de pagina zet. Met de web developer extensie van Firefox kun je dat controleren: tools > web developer > view source > view generated source.

SSL en de verhuisconstructie *.testbyte.nl

Een SSL is gekoppeld aan een domeinnaam, niet aan een website. Daarom is het niet mogelijk om je domeinnaam.nl.testbyte.nl adres via https te bezoeken.

40