Bij het verhuizen van een domeinnaam of website komt veel kijken. Daarnaast wil je misschien ook je e-mail (mee)verhuizen naar Byte, of misschien wil je juist wegverhuizen naar een andere hoster. 

Verhuizen naar Byte? Het eerste wat je moet doen

Of je nu een domeinnaam of website wilt verhuizen naar ons, dien je altijd eerst een pakket te bestellen. Wat voor pakket dat is is afhankelijk van wat je wilt verhuizen.

Alleen een domeinnaam verhuizen? Dan heb je aan een Presence pakket voldoende. Lees meer over het Presence pakket. Tijdens het bestellen geef je aan dat je je domeinnaam wilt verhuizen.

Wil je een webshop verhuizen? Dan heb je een Hypernode pakket nodig. 

Je kunt eerst een Hypernode trial bestellen waarmee je gratis 30 dagen lang ons Hypernode platform kunt testen.

Direct een pakket bestellen? Dat regel je makkelijk en snel via onze bestelpagina’s. Tijdens het bestellen van een Presence pakket kun je aangeven of je je domeinnaam ook wilt verhuizen. Wil je je domeinnaam extern laten staan, dan kies je voor hosting-only.

Pakket voor alleen een domeinnaam besteld? Verhuizen maar!

Als je een Presence pakket hebt besteld en het hebt aangegeven dat je je domeinnaam wilt verhuizen, is de verhuizing nog niet in gang gezet. Dit komt doordat een verhuizing moet worden geautoriseerd door middel van een token of autorisatiecode.

In het artikel Je domeinnaam verhuizen wordt in 5 stappen uitgelegd wat je moet doen om je domeinnaam te verhuizen.

Let op! Nadat de domeinnaam over is naar Byte, wordt de DNS wereldwijd aangepast. Dit gaat helemaal vanzelf en is niet te versnellen. Gedurende 24 uur nadat de verhuizing is gelukt, wordt door alle ISP’s de nieuwe, juiste, informatie opgevraagd, zodat de bezoekers van de site op de juiste plaats aankomen.

Hypernode pakket besteld? Testen en live zetten maar!

Je zet eenvoudig een kopie van je webshop op je Hypernode met behulp van de Hypernode Importer tool. Nadat je getest hebt kun je live gaan. De volledige instructies vind je in het artikel Magento verhuizen met de Hypernode Importer tool.

Overige verhuiszaken

Meer informatie over hoe je verhuizingen annuleert of verhuist naar andere providers vind je op de volgende pagina’s:

FAQ over verhuizen

Heft Byte het contract op bij de vorige provider bij een verhuizing?

Nee, Byte kan niet opheffen bij de vorige provider. Dat kan alleen de partij die het contract is aangegaan. Informeer bij de oude hoster/provider hoe dit moet. Meestal is er een standaardprocedure te vinden op de website.

Mijn domein is verhuisd, maar ik zie nog steeds de site bij mijn oude provider?

De DNS instellingen van je oude hostingprovider kunnen nog één tot enkele dagen blijven staan bij je internetprovider. Hoelang het duurt voordat uw domein over is, is dus afhankelijk van je oude hostingprovider. Die is vrij om zelf in te stellen hoelang gegevens in de DNS geldig zijn. Deze termijn heet de time to live ofwel TTL’.
Je site is pas volledig over wanneer de volledige TTL verstreken is. Tot die tijd kan het zo zijn dat op de ene computer je nieuwe site bij Byte te zien is en op de andere computer je oude site bij je oude provider.

Hoe lang bewaart mijn internetprovider de DNS gegevens van mijn site nog?

DNS NSLookup

afb.1 DNS NSLookup

Als je je site verhuist naar Byte blijft de DNS informatie van je oude hostingprovider nog een tijd in de cache van internetproviders staan. Je kunt zien hoelang het nog duurt voordat die informatie ververst wordt met informatie van Byte door de onderstaande stappen te doorlopen:

  • Druk op de startknop van je PC
  • Kies Uitvoeren…of Run…
  • Type in het tekstveld: cmd
  • Type het volgende in (vervang jouwdomein.nl door jouw domeinnaam):
    • nslookup↲
    • set debug↲
    • www.jouwdomein.nl↲

Het antwoord staat onder het kopje ANSWERS bij ttl (time to live). Dit is het aantal seconden dat je internetprovider de oude DNS informatie nog bewaart. Lukt het je niet met bovenstaande stappen de TTL te achterhalen? Neem dan contact op met je oude hoster en vraag hen wat de TTL is van je domeinnaam.

10