Als Byte en je vorige provider gebruik maken van dezelfde domeinnamen leverancier: RRP-Proxy / Key-Systems, is er sprake van een Interne Transfer oftewel interne verhuizing.

Dit kun je controleren door in de WHOIS te kijken wie als Registrar wordt aangegeven. Indien in de WHOIS als Registrar KEY-SYSTEMS wordt aangegeven, is er sprake van een Interne Transfer (of User Transfer).

Hoe werkt een Interne Verhuizing?

Om een interne verhuizing succesvol uit te voeren, dient je huidige provider (waar de domeinnaam nu nog staat) de volgende stappen uit te voeren:

1. Verwijderen Lock

Je oude provider dient in de webinterface van RRP-Proxy / Key-Systems de eventueel aanwezige Lock te verwijderen. Dit is te wijzigen door dit bij “de status” van deze domeinnaam te veranderen. Geen lock aanwezig? Ga dan direct door naar stap 2.

KeySystems domein opzoeken

afb. 1 KeySystems domein opzoeken

KeySystems domein info & auth code

afb. 2 KeySystems domein info & auth code

2. Auth code achterhalen

Voor de verhuizing is het noodzakelijk de interne Authorisatiecode van RRP-Proxy / Key-Systems te achterhalen. Je oude provider kan deze opvragen door op de webinterface van RRP-Proxy / Key-Systems bij de status van deze domeinnaam te kijken. Heeft de domeinnaam bij een niet-interne verhuizing ook een authorisatiecode (dit geldt voor de extensies: .COM .NET .ORG .INFO .BIZ .TV), dan dient deze gebruikt te worden.

Weet je huidige provider niet waar ze de autorisatiecode kunnen achterhalen? Geef ze dan deze pagina door en wijs ze op afbeelding 1 en 2 hiernaast.

3. Starten verhuizing bij Byte

Wanneer je bij ons de Authorisatie code invult op het Service Panel, kunnen we de verhuizing in gang zetten. Log in met je klantnummer en wachtwoord in het Service Panel. Vul hier de autorisatiecode in die je van je huidige provider hebt gekregen.

4. Afronding

Na het in gang zetten zijn er 3 scenario’s:

 • Oude provider geeft via het online systeem van RRP-Proxy / Key-Systems AKKOORD (domein wordt gelijk verhuisd).
 • Oude provider geeft via het online systeem van RRP-Proxy / Key-Systems NIET AKKOORD (verhuizing domein wordt gelijk afgewezen).
 • Oude provider doet niets: de verhuizing wordt na 5 dagen succesvol afgerond, mits de autorisatiecode klopt.

Informatie voor hostingproviders/webdesigners

Gebruik je ook RRP-Proxy / Key-Systems? Er gelden dan andere procedures voor verhuizen.

Bij een interne transfer is er sprake van een andere, generieke procedure, die alleen voor RRP-Proxy / Key-Systems gelden..

 • Er is geen sprake van een e-mail akkoord op het administratieve e-mailadres (het e-mailadres wat in de whois wordt weergegeven)
 • Akkoord door de hostingprovider/webdesigner
  • Akkoord (gelijk over)
  • Niet-akkoord (gelijk afgewezen)
  • Geen actie (na 5 dagen over)

Om welke autorisatiecode gaat het hier?.

 • Werkt de verhuizing normaal met een autorisatiecode? Dan wordt die ook gebruikt voor de Interne Transfer (User Transfer).
 • Heeft de domeinnaam normaal geen autorisatiecode (.EU .BE .DE)? Dan heeft RRP-Proxy / Key-Systems er zelf eentje aangemaakt.
 • Je kunt de autorisatiecode via de backend van RRP Proxy opvragen. Kijk hiervoor graag bij afbeelding 1 en 2 hiernaast.
40