Je .be domeinnaam verhuizen naar Byte doe je volgens 5 stappen uitgelegd in dit artikel. Het allereerste wat je doet en nodig hebt om je domeinnaam te verhuizen is het bestellen van een Presence pakket.

5 stappen om je .be domeinnaam te verhuizen

Er zijn 5 stappen bij een domeinnaam verhuizing:

 • 1. Aanvragen pakket: online via service.byte.nl aangevraagd en geactiveerd
 • 2. Authorisatie
 • 3. Starten domeinnaam verhuizing: online via het Service Panel starten domeinnaam verhuizing
 • 4. Domeinnaam verhuisprocedure (specifiek voor elke extensie)
 • 5. Domeinnaam is over: houd rekening met 24 uur DNS caching

Deze pagina gaat niet over stap 1, het aanvragen van een pakket. Indien je nog geen pakket hebt besteld, volg dan graag eerst de procedure uitgelegd in het artikel: Verhuizen van je domeinnaam. Een verhuizing (Transfer) kan op twee manieren verlopen:

 1. Interne Transfer / User Transfer
 2. Normale Transfer

Interne Transfer (of User Transfer)

Het kan zijn dat Byte en je vorige provider toevallig dezelfde leverancier gebruiken voor het vastleggen van domeinnamen (RRP-Proxy, Key-Systems).

Je kunt bepalen of er sprake is van een Interne Transfer (of User Transfer) door in de Whois te kijken. Je ziet dan een Registrar staan. Staat er KEY-SYSTEMS GMBH (onze leverancier), dan is er sprake van een Interne Transfer (User Transfer).

Is er sprake van een Interne Transfer? Volg dan graag de volgende procedure: Interne verhuizing Key-Systems

Normale Transfer Procedure voor je .BE domeinnaam

Via het Service Panel kun je in een paar stappen je .BE domeinnaam naar Byte verhuizen.

Autorisatiecode aanvragen

Voor een .BE domein heb je een autorisatiecode nodig. Deze wordt naar het bij het register, DNS.be, bekende e-mailadres gestuurd, zodra wij een verhuisverzoek indienen.Je kunt via DNS.be nakijken naar welk e-mailadres de autorisatiecode wordt gestuurd.

Ben je bereikbaar op dit e-mailadres?

 1. Zo ja: Je ontvangt automatisch van DNS.be een e-mail.
  • De afzender zal DNS.be zijn en onze domeinnamen leverancier Key-Systems zal genoemd worden als de partij die het verzoek heeft ingediend.
 2. Zo niet, dan zijn er drie mogelijkheden:
  1. Is dit het e-mailadres van de oude provider, vraag de oude provider dit aan te passen in jouw e-mailadres;
  2. Wil de oude oude provider dit niet aanpassen? Vraag ze dan expliciet of ze de authorisatiecode naar je door willen sturen;
  3. Is dit e-mail adres onbekend? Vraag je oude provider dit aan te passen.

Let op! Byte kan de e-mail met de autorisatiecode niet naar een ander e-mailadres sturen, wij versturen deze e-mails namelijk niet. Controleer zelf deze wijzigingen op www.dns.be..

Verhuizen met autorisatiecode

Zodra je de autorisatiecode binnen heeft, kun je de verhuizing daadwerkelijk in gang zetten via het Service Panel.Als de autorisatiecode klopt, verhuist het domein direct. Zodra wij de DNS hebben geüpdated, wordt de verhuizing afgerond en krijg je hier een bevestiging van.

Overgang van DNS

Gedurende 24 uur nadat de verhuizing gelukt is wordt door alle ISP’s de nieuwe, juiste, informatie opgevraagd bij DNS.be en Byte, en komen de bezoekers van de site en e-mailberichten op de juiste plaats aan.

Uitzonderingen

 • Domeinnaam in Quarantaine: De domeinnaam is eigenlijk verlopen bij je oude provider (Status = Quarantaine). Het beste is om je oude provider de domeinnaam weer te laten activeren. Byte kan dit ook doen, maar hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Neem hierover contact op met Byte.
 • Registrant E-mailadres is niet te gebruiken of de provider geeft geen antwoord op dat mailadres: Het is dan helaas onmogelijk om de domeinnaam te verhuizen. Je huidige provider is trouwens verplicht om deze informatie up to date te houden en dus je huidige gegevens door te geven.

 

10