Je .co.uk domeinnaam verhuizen naar Byte kan op twee manieren uitgelegd in dit artikel. Het allereerste wat je doet en nodig hebt om je domeinnaam te verhuizen is het bestellen van een een Presence pakket.

2 manieren van verhuizen

Een verhuizing (Transfer) kan op twee manieren verlopen:

  1. Interne Transfer / User Transfer
  2. Normale Transfer

Interne Transfer (of User Transfer)

Het kan zijn dat Byte en je vorige provider toevallig dezelfde leverancier gebruiken voor het vastleggen van domeinnamen (RRP-Proxy, Key-Systems).

Je kunt bepalen of er sprake is van een Interne Transfer (of User Transfer) door in de whois (http://byte.nl/whois/) te kijken. Je ziet dan een Registrar staan. Staat er KEY-SYSTEMS GMBH (onze leverancier), dan is er sprake van een Interne Transfer (User Transfer).

Is er sprake van een Interne Transfer? Volg dan graag de volgende procedure: Interne verhuizing Key-Systems

Normale Transfer Procedure voor je Co.Uk domeinnaam

Nadat je op het Service Panel de verhuizing van je domeinnaam bevestigt, wordt de verhuizing van de domeinnaam in gang gezet.

Je oude provider dient akkoord te geven

Bij de verhuizing van een .CO.UK domeinnaam dient de oude provider akkoord te geven op de verhuizing. Het is dus essentieel dat je je verhuizing doorgeeft bij je vorige provider.

Je vorige provider dient de Registrar-Tag in “KEY-SYSTEMS-DE” te veranderen

Key Systems is leverancier van domeinnamen aan Byte. Maar eerst dien je via Byte de verhuizing in gang te zetten. De verhuizing in gang zetten doe je in het Service Panel:

  • Log in met je klantnummer en wachtwoord op het Service Panel
  • Klik op de domeinnaam die je naar Byte wilt verhuizen
  • Klik op de button ‘Domein verhuizen’ onder tabblad ‘ Administratief’
  • Start de verhuizing

Nadat de Registrar-Tag is veranderd, worden de nameservers aangepast.

Gedurende de volgende 24 uur wordt door alle ISP’s de nieuwe, juiste, informatie opgevraagd bij Byte, en komen de bezoekers van de site en e-mailberichten op de juiste plaats aan.

Uitzonderingen op de standaard verhuisprocedure

  • Mogelijk staat bij je domeinnaam geen Registrar-Tag meer (de oude provider heeft de domeinnaam “opgeheven”). Neem in dat geval contact op met Byte. Je kunt op byte.nl/whois/?uwdomeinnaam.co.uk kijken wat voor Registrar-Tag staat ingesteld.

Voorbereiding van een .co.uk verhuizing

  • Geef bij je oude provider door dat je gaat verhuizen! Vraag daar naar hun verhuisprocedure (per brief, etc).

 

00