Je .de domeinnaam verhuizen naar Byte doe je volgens 5 stappen uitgelegd in dit artikel. Het allereerste wat je doet en nodig hebt om je domeinnaam te verhuizen is het bestellen van een  Presence pakket.

5 stappen om je .de domeinnaam te verhuizen

Er zijn 5 stappen bij een domeinnaam verhuizing:

  • 1. Aanvragen pakket: online via service.byte.nl aangevraagd en geactiveerd
  • 2. Authorisatie: voor .DE samengevoegd met stap 3
  • 3. Starten domeinnaam verhuizing: online via service.byte.nl starten domeinnaam verhuizing
  • 4. Domeinnaam verhuisprocedure (specifiek voor elke extensie)
  • 5. Domeinnaam is over: houd rekening met 24 uur DNS caching

Deze pagina geeft uitleg over stap 2, 3 en 4. Indien je nog geen pakket hebt besteld (stap 1), volg dan graag de procedure uitgelegd in het artikel: Verhuizen van je domeinnaam. Een verhuizing (Transfer) kan op twee manieren verlopen:

  1. Interne Transfer / User Transfer
  2. Normale Transfer

Interne Transfer (of User Transfer)

Het kan zijn dat Byte en je vorige provider toevallig dezelfde leverancier gebruiken voor het vastleggen van domeinnamen (RRP-Proxy, Key-Systems).

Je kunt zien of er sprake is van een Interne Transfer (of User Transfer) door in de whois (http://byte.nl/whois/) te kijken. Je ziet dan een Registrar staan. Staat er KEY-SYSTEMS GMBH (onze leverancier), dan is er sprake van een Interne Transfer (User Transfer).

Is er sprake van een Interne Transfer? Volg dan de volgende procedure: Interne verhuizing Key-Systems

Normale Transfer Procedure voor je .DE domeinnaam

Verhuisstap 2. Authorisatie

Nadat je op het Service Panel de verhuizing van je domeinnaam bevestigt, wordt de verhuizing van de domeinnaam in gang gezet.

A. STATUS = Ok/Active

Allereerst moet de status van de domeinnaam niet client Transfer Prohibited (of Locked), maar Ok (of Active) zijn. Je kunt op het Service Panel zien wat de status van je domeinnaam is. Je huidige/vorige provider is de enige die dit kan aanpassen. Byte kan dit dus niet voor je doen.

B. AUTH code of EPP code

Een .DE domeinnaam kan alleen verhuisd worden als je de AUTH code invult. De AUTH (autorisatie) code is een domeinnaam specifieke code. Deze code is bedoeld om de domeinnaam tegen ongewenste aanpassingen (zoals een verhuizing) te beschermen. Danwel de klant zelf, danwel de huidige/vorige provider heeft de AUTH code, of kan deze opvragen. Byte kan dit niet voor je doen.

Let op! De Authorisatie code is maar 30 dagen geldig, hierna verloopt deze en dien je een nieuwe aan te vragen bij de huidige provider..

Verhuisstap 3. Starten van de verhuizing

De verhuizing wordt altijd gestart op het Service Panel, selecteer de domeinnaam, selecteer verhuizing onder tabblad ‘ Administratief’.

Verhuisstap 4. Domeinnaam verhuisprocedure (specifiek voor elke extensie).

Wij sturen je verhuisverzoek naar de DENIC (kadaster domeinregistratie Duitsland). Zij gaan kijken of de Autorisatie code juist/geldig is. Als de Autorisatie code wordt goedgekeurd duurt het ongeveer één dag duren voordat de domeinnaam over is.

Verhuisstap 5. Domeinnaam is over

Na de goedkeuring duurt het tussen 5 en 10 dagen voordat de domeinnaam bij Byte staat. Gedurende die dag/de volgende 24 uur wordt door alle ISP’s de nieuwe, juiste, informatie opgevraagd bij de registrars en Byte, en komen de bezoekers van de site en e-mailberichten op de juiste plaats aan.

Overige informatie

  • Geef bij je oude provider door dat je gaat verhuizen! Vraag daar naar hun verhuisprocedure (per brief, etc).
  • Zorg dat de domeinnaam ACTIVE is.
  • Zorg dat je je AUTH code hebt.
10