Je .eu domeinnaam verhuizen naar Byte doe je volgens 5 stappen uitgelegd in dit artikel. Het allereerste wat je doet en nodig hebt om je domeinnaam te verhuizen is het bestellen van een Presence pakket.

5 stappen om je .eu domeinnaam te verhuizen

Er zijn 5 stappen bij een domeinnaam verhuizing:

  1. Aanvragen pakket: online via het Service Panel aangevraagd en geactiveerd
  2. Authorisatie: voor .DE samengevoegd met stap 3
  3. Starten domeinnaam verhuizing: online via service.byte.nl starten domeinnaam verhuizing
  4. Domeinnaam verhuisprocedure (specifiek voor elke extensie).
  5. Domeinnaam is over: houd rekening met 24 uur DNS caching

Een verhuizing (Transfer) kan op twee manieren verlopen:

  1. Interne Transfer / User Transfer
  2. Normale Transfer

Interne Transfer (of User Transfer)

Het kan zijn dat Byte en je vorige provider toevallig dezelfde leverancier gebruiken voor het vastleggen van domeinnamen (RRP-Proxy, Key-Systems).

Je kunt bepalen of er sprake is van een Interne Transfer (of User Transfer) door in de whois (http://byte.nl/whois/) te kijken. Je ziet dan een Registrar staan. Staat er KEY-SYSTEMS GMBH (onze leverancier), dan is er sprake van een Interne Transfer (User Transfer).

Is er sprake van een Interne Transfer? Volg dan graag de volgende procedure: Interne verhuizing Key-Systems

Normale Transfer Procedure voor een .EU domeinnaam

Nadat je op het Service Panel de verhuizing van je domeinnaam bevestigt, wordt de verhuizing van de domeinnaam in gang gezet.

Procedure: Authorisatie

Nadat je op het Service Panel de verhuizing van je domeinnaam bevestigt, wordt de verhuizing van de domeinnaam in gang gezet. Een .EU domeinnaam kan alleen verhuisd worden als je de AUTH code invult.
De AUTH (autorisatie) code is een domeinnaam specifieke code. Deze code is bedoeld om de domeinnaam tegen ongewenste aanpassingen (zoals een verhuizing) te beschermen. Danwel de klant zelf, danwel de huidige/vorige provider heeft de AUTH code, of kan deze opvragen. Byte kan dit niet voor je doen. Een AUTH code ziet er ongeveer zo uit: KEYS-245Y-7AXM-YC3L. Vervolgens verhuist het domein binnen 1 dag.

Na de verhuizing: Overgang van DNS

Gedurende 24 uur nadat de verhuizing gelukt is, wordt door alle ISP’s de nieuwe, juiste, informatie opgevraagd bij EURid en Byte en komen de bezoekers van de site en e-mailberichten op de juiste plaats aan.

Uitzonderingen

  • Domeinnaam in Quarantaine: De domeinnaam is eigenlijk verlopen bij je oude provider (Status = Quarantaine). Het beste is om je oude provider de domeinnaam weer te laten activeren. Byte kan dit ook doen, maar hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Neem hierover contact op met Byte.

 

10