Je .nu domeinnaam verhuizen naar Byte doe je volgens 5 stappen uitgelegd in dit artikel. Het allereerste wat je doet en nodig hebt om je domeinnaam te verhuizen is het bestellen van een Presence pakket.

5 stappen om je .nu domeinnaam te verhuizen

Er zijn 5 stappen bij een domeinnaam verhuizing:

 • 1. Aanvragen pakket: online via service.byte.nl aangevraagd en geactiveerd
 • 2. Autorisatie
 • 3. Starten domeinnaam verhuizing: online via het Service Panel starten domeinnaam verhuizing
 • 4. Domeinnaam verhuisprocedure (specifiek voor elke extensie)
 • 5. Domeinnaam is over: houd rekening met 24 uur DNS caching

Deze pagina geeft uitleg over stap 2, 3 en 4. Indien je nog geen pakket hebt besteld, volg dan graag de procedure uitgelegd in het artikel: Verhuizen van je domeinnaam. Een verhuizing (Transfer) kan op twee manieren verlopen:

 1. Interne Transfer / User Transfer
 2. Normale Transfer

Interne Transfer (of User Transfer)

Het kan zijn dat Byte en je vorige provider toevallig dezelfde leverancier gebruiken voor het vastleggen van domeinnamen (RRP-Proxy, Key-Systems).

Je kunt bepalen of er sprake is van een Interne Transfer (of User Transfer) door in de whois (http://byte.nl/whois/) te kijken. Je ziet dan een Registrar staan. Staat er KEY-SYSTEMS GMBH (onze leverancier), dan is er sprake van een Interne Transfer (User Transfer).

Is er sprake van een Interne Transfer? Volg dan graag de volgende procedure: Interne verhuizing Key-Systems

Normale Transfer Procedure voor een .NU domeinnaam

Autorisatie

Een .NU domeinnaam kan (sinds september 2013) alleen verhuisd worden met een autorisatie code (auth code/token). Het token is een unieke code voor iedere domeinnaam. Deze code is bedoeld om de domeinnaam tegen ongewenste aanpassingen (zoals een verhuizing) te beschermen. Dan wel de domeinnaamhouder zelf, dan wel de huidige/vorige provider heeft het token, of kan deze opvragen. Byte kan dit niet voor je doen. Een token ziet er ongeveer zo uit : cmulbh7xfnio. Volg onderstaand stappenplan om je domein te verhuizen zodra je het token hebt ontvangen:

 1. Log in op het Service Panel van Byte
 2. Klik op de desbetreffende domeinnaam en ga naar het tabblad Administratief
 3. Kies voor de knop ‘Domein verhuizen’, hier kun je de auth code invullen en versturen
 4. De verhuizing zal binnen een dag afgerond worden.

Lock domein laten verwijderen

Het is mogelijk dat je domein een ‘lock’ heeft bij je huidige hostingpartij, dit om te voorkomen dat een domein zomaar verhuisd kan worden. Als je domein gelocked is bij de huidige provider, kunnen wij dit domein niet voor je verhuizen. Neem zo spoedig mogelijk contact op met je huidige provider met het verzoek om deze lock te verwijderen. Deze lock kan alleen door de huidige hostingpartij verwijderd worden.

Staat er geen lock op je domein? Dan kun je op het Service Panel gelijk de verhuizing in gang zetten! Byte regelt de verhuizing van je domein dan verder!

Overgang van DNS

Als het domein over is en bij Byte staat kan het tot wel 24 uur duren voordat alle ISP’s de nieuwe, juiste, informatie opvragen bij de registrars en Byte. Pas daarna komen de bezoekers van de site en e-mailberichten op de juiste plaats aan. Dit heeft DNS caching. Meer informatie hierover vind je in het artikel DNS.

 

00