Je .tv domeinnaam verhuizen naar Byte doe je volgens 5 stappen uitgelegd in dit artikel. Het allereerste wat je doet en nodig hebt om je domeinnaam te verhuizen is het bestellen van een Presence pakket.

5 stappen om je .tv domeinnaam te verhuizen

Er zijn 5 stappen bij een domeinnaam verhuizing:

  • 1. Aanvragen pakket: online via service.byte.nl aangevraagd en geactiveerd
  • 2. Authorisatie
  • 3. Starten domeinnaam verhuizing: online via het Service Panel starten domeinnaam verhuizing
  • 4. Domeinnaam verhuisprocedure (specifiek voor elke extensie)
  • 5. Domeinnaam is over: houd rekening met 24 uur DNS caching

Deze pagina gaat niet over stap 1, het aanvragen van een pakket. Indien je nog geen pakket hebt besteld, volg dan graag eerst de procedure uitgelegd in het artikel: Verhuizen van je domeinnaam. Een verhuizing (Transfer) kan op twee manieren verlopen:

  1. Interne Transfer / User Transfer
  2. Normale Transfer

Interne Transfer (of User Transfer)

Het kan zijn dat Byte en je vorige provider toevallig dezelfde leverancier gebruiken voor het vastleggen van domeinnamen (RRP-Proxy, Key-Systems).

Je kunt bepalen of er sprake is van een Interne Transfer (of User Transfer) door in de whois (http://byte.nl/whois/) te kijken. Je ziet dan een Registrar staan. Staat er KEY-SYSTEMS GMBH (onze leverancier), dan is er sprake van een Interne Transfer (User Transfer).

Is er sprake van een Interne Transfer? Volg dan graag de volgende procedure: Interne verhuizing Key-Systems

Normale Transfer Procedure voor je .TV domeinnaam

Nadat je op het Service Panel de verhuizing van je domeinnaam bevestigd, wordt de verhuizing van de domeinnaam in gang gezet.

STATUS = Ok/Active

Allereerst moet de status van de domeinnaam niet client Transfer Prohibited (of Locked), maar Ok (of Active) zijn. Je kunt op het Service Panel zien wat de status van je domeinnaam is. Je huidige/vorige provider is de enige die dit kan aanpassen.

Autorisatie

Een .TV domeinnaam kan alleen verhuisd worden als je de AUTH code invult. De AUTH (autorisatie) code is een domeinnaam specifieke code. Deze code is bedoeld om de domeinnaam tegen ongewenste aanpassingen (zoals een verhuizing) te beschermen. Danwel de klant zelf, danwel de huidige/vorige provider heeft de AUTH code, of kan deze opvragen. Byte kan dit niet voor je doen. Een AUTH code ziet er ongeveer zo uit: Mcotgh2gaw.

Verhuizing in gang zetten

Zet de verhuizing in gang met de autorisatiecode via het Service Panel.

Afronding

Nadat je de verhuizing in gang hebt gezet op het Service Panel duurt het 7 tot 14 dagen voordat de domeinnaam verhuisd is naar Byte. Hier hebben wij helaas geen enkele invloed op. Op het Service panel kun je de precieze status van je verhuizing inzien.

 

Uitzonderingen

  • Recent verhuisd of aangevraagd: Er geldt een 60 dagen afkoelperiode voor .TV domeinnamen. In deze periode kun je de domeinnaam niet verhuizen.
00