LET OP! Byte biedt geen clusterhosting meer aan; het is niet langer mogelijk om je Joomla/Drupal/Wordpress site naar Byte te verhuizen. We kunnen van harte de hosting van onze zus Combell aanbevelen!


Wanneer je een hostingpakket bij Byte hebt afgesloten en je domeinnaam staat (nog) extern kun je gebruik maken van de testbyte URL. Achter je domeinnaam staat dan .testbyte.nl . Het webadres om je website op te testen kun je dus benaderen via jouwdomeinnaam.nl.testbyte.nl .

Testbyte.nl

Je kunt je testomgeving dus benaderen via je domeinnaam met daarachter .testbyte.nl . Bezoekers die naar je domeinnaam surfen komen hierdoor uit op de website onder het hoofddomein en niet op de testomgeving. Wanneer je je domeinnaam verhuist naar Byte zal de testbyte URL komen te vervallen en zal de site op de testomgeving te zien zijn wanneer bezoekers naar je domeinnaam surfen.

Testen van je website

Let graag op de volgende zaken wanneer je je site naar Byte verhuist en deze test op jouwdomeinnaam.nl.testbyte.nl. Doet je site het goed? Controleer nog eens extra of alle links wel relatief zijn. Stel, je test bij ons het adres:

http://jouwdomeinnaam.nl.testbyte.nl

Staat er op die pagina een absolute link naar bijvoorbeeld

http://www.jouwdomeinnaam.nl/filmpje.swf

dan wordt deze dus opgehaald vanaf de oude server (want je domein is dan nog niet verhuisd!). Je kunt dus alleen je volledige site bij Byte testen, als alle links relatief zijn ten opzichte van de domeinnaam.

Live gaan: testbyte URL afsluiten

Op het moment dat je live wilt met je shop, kun je de testfase afronden en testbyte.nl uit de URL halen. Dit doe je makkelijk en snel via het Service Panel:

  1. Log in op het Service Panel
  2. Selecteer het domein waarvan je testfase wilt afronden
  3. Onder tabblad Administratief, klik je op TestByte
  4. Controleer of je domein geregistreerd staat en je het juiste pakket hebt gekozen
  5. Klik op Ga live

Handige tips & tricks

  1. Laten mappen iets anders zien dan de bedoeling is? Houd er rekening mee dat je een ‘/’ toevoegt aan de URL, indien het om een map gaat. Om technische redenen zal het adres http://jouwdomeinnaam.nl.testbyte.nl/voorbeeldmap worden geredirect naar http://www.jouwdomeinnaam.nl/voorbeeldmap/. Om dit te voorkomen dien je daarom zelf een slash op het einde te gebruiken. Dit is overigens alleen van toepassing op de testsite.
  2. Maak liever geen absolute links naar de http://jouwdomeinnaam.nl.testbyte.nl domeinnaam. Wanneer je domeinnaam definitief naar ons is verhuisd, zal het tijdelijke “testbyte.nl” adres komen te vervallen en zullen die links dus niet meer werken.
  3. Voor Presence pakketten die met een frame of een forwarder worden doorverwezen, werkt het testbyte.nl domein niet. Wil je deze doorverwijzingen testen, dan dien je de “hosts file” methode te gebruiken. De “hosts” file methode is een testmethode voor gevorderden.
20