LET OP! Byte biedt geen WordPress hosting meer aan; het is niet langer mogelijk om je WordPress site naar Byte te verhuizen. We kunnen van harte de hosting van onze zus Combell aanbevelen!

Heb je bij wordpress.com een WordPress website staan en wil je deze naar Byte verhuizen? Dat kan door de volgende stappen te volgen.
Let op! Deze handleiding is specifiek bedoeld voor sites die bij wordpress.com gehost zijn. Mocht je willen weten hoe je een WordPress van de ene hostingpartij naar ons kunt verhuizen, lees dan het artikel WordPress naar Byte verhuizen.

Stap 1 Exporteer je site via wordpress.com

Klik op WP Admin

afb. 1 Klik op WP Admin

Klik op Export

afb. 2 Klik op Export

Download Export File

afb. 3 Download Export File

De eerste stap is om via wordpress.com aan een export van je website te komen, zodat je deze later kan importeren in je WordPress site bij Byte. Volg de onderstaande stappen om je site te exporteren vanuit wordpress.com :

1. Login bij wordpress.com;
  2. Klik op My Site;
  3. Klik op WP Admin (zie afbeelding 1);
  4. Klik onder Tools op Export (zie afbeelding 2);
  5. Selecteer de onderdelen die je wilt exporteren;
  6. Klik op Download Export File (zie afbeelding 3);
  7. Sla het .xml bestand op.

Stap 2 Bestel een pakket/upgrade je pakket

Om de export van wordpress.com te kunnen gebruiken heb je een hostingpakket bij Byte nodig. In dit geval zijn er drie dingen die je kunt doen:

• Je bestelt een hostingpakket voor de domeinnaam waarop je de WordPress site wilt hosten
  • Je upgrade je huidige Presence pakket naar een hostingpakket
  • Je doet niets, want je hebt al een geschikt hostingpakket.

Stap 3 (optioneel) Stel een doorverwijzing in via .htaccess

Wanneer je een Presence pakket had met een doorverwijzing (forward) naar je wordpress.com site, dan komt deze te vervallen als je het pakket upgrade naar een hostingpakket. Dit houdt in dat je bezoekers tijdelijk niet op je website terecht komen. Je kunt in dit geval via een .htaccess bestand alsnog een forward instellen naar de wordpress.com site. Je kunt hiervoor de volgende regel toepassen:

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{REMOTE_HOST} !^xxx\.xxx\.xxx\.xxx
RewriteRule ^.*$ http://naam.wordpress.com/ [R=302,L]

In de bovenstaande regel vervang je de xxx-en voor je eigen IP-adres en vervang je http://naam.wordpress.com/ voor de URL van je wordpress.com site. Hiermee redirect (302) je al het verkeerd naar je wordpress.com site behalve wanneer je met het ingestelde IP-adres de site bezoekt. Dit is handig omdat je in de volgende stap WordPress gaat installeren.

Stap 4 Installeer WordPress op je hostingruimte

Download Export File

afb. 4 Download Export File

Wanneer je het pakket bestelt/geüpgraded hebt, kun je aan de slag met het installeren van WordPress. Hoe je precies WordPress kunt installeren vind je in het artikel WordPress Installeren.

Stap 5 Importeer het .xml bestand in je WordPress site

Installeer WordPress Importer Tool

afb. 5 Installeer WordPress Importer Tool

Plugin activeren & importeren uitvoeren

afb. 6 Plugin activeren & importeren uitvoeren

Selecteer het import bestand

afb. 7 Selecteer het import bestand

De WordPress installatie is klaar en je kunt nu het .xml bestand van wordpress.com importeren in je nieuwe WordPress site bij Byte. Volg de onderstaande stappen om het .xml bestand te importeren:

1. Log in op je WordPress site;
  2. Klik onder Extra op Importeren;
  3. Klik op WordPress (WordPress Importer tool) (zie afbeelding 4);
  4. Klik op Nu installeren (zie afbeelding 5). De tool wordt nu geïnstalleerd;
  5. Klik op Plugin activeren & importeren uitvoeren (zie afbeelding 6);
  6. Klik op Bladeren (zie afbeelding 7);
  7. Selecteer het bestand;
  8. Klik op Bestand uploaden en importeren;
  9. Klik op Submit;
  10. De content van je site wordt nu overgezet. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van hoeveel er data geïmporteerd moet worden.
  11. Gefeliciteerd! De content van je site bij wordpress.com is nu overgezet naar je WordPress site bij Byte.

Stap 6 (optioneel) Verwijder de .htaccess doorverwijzing

Mocht je eerder bij Stap 3 via een .htaccess bestand een 301 redirect ingesteld hebben, dan moet je deze nu verwijderen. Verwijder de regel uit je .htaccess bestand.