Als klant bij Byte zijn er diverse wachtwoorden waarvan je gebruikt maakt. Je hebt een klantwachtwoord gekregen bij het aanmaken van je account. Daarnaast zijn er ook nog een aantal extra wachtwoorden waarvan je gebruikt kunt maken.
In totaal zijn er slechts drie soorten wachtwoorden voor gebruik bij Byte:

• Service Panel, FTP & Shell: klantnummer & klantwachtwoord.
  • E-mailboxen: mailbox naam (in de vorm abcde000) & e-mail wachtwoord.
  • Database: server (hostname), gebruikersnaam & database wachtwoord

In dit artikel geven we informatie over de soorten wachtwoorden die je gebruikt als klant van Byte en hoe je deze kunt wijzigen.

Service Panel

Wanneer je een account aanmaakt bij Byte, krijg je twee belangrijke gegevens; een klantnummer en klantwachtwoord. Beide gegevens heb je nodig om in te kunnen loggen in het Service Panel van Byte.
Wanneer je niet je klantnummer of je klantwachtwoord meer weet, kun je dit achterhalen.wijzigen via ons Service Panel. Hoe dat precies werkt staat precies beschreven op de pagina Service Panel Inloggen.

Wachtwoord van Technisch Beheerder

Behalve het inloggen in het Service Panel als klant zijnde brengt de rol van Technisch Beheerder nog extra mogelijkheden met zich mee. Welke mogelijkheden dat precies zijn kun je lezen in het artikel Service Panel Rollen. Twee opties daarvan zijn inloggen met FTP en Shell.
Het wachtwoord van de Technisch Beheerder staat gekoppeld aan de hoofdgebruiker van beide features. Wanneer je wilt inloggen in FTP en Shell gebruik je het klantwachtwoord van de technisch Beheerder. Meer informatie over FTP en Shell vind je in de onderstaande pagina’s:

• FTP (Byte platform)
  • FTP (Magento Hypernode platform)
  • Shell (Byte platform)
  • Shell (Magento Hypernode platform)

E-mail wachtwoorden

Bij het aanmaken van een mailbox, krijg je van ons twee gegevens toegewezen: de naam van je mailbox (abcde000) en een wachtwoord van deze mailbox. Met deze gegevens kun je vervolgens inloggen op onze Webmail applicatie.
Wanneer je het e-mail wachtwoord kwijt bent, volg je de volgende stappen:

1. Log in op het Service Panel.
  2. Selecteer je domeinnaam.
  3. Ga naar het tabblad Instellingen en klik op E-mail.
  4. Klik op het sleutelicoontje naast het desbetreffende e-mailadres.
  5. Vul een nieuw wachtwoord in (minimaal 8 karakters lang en bevat 1 hoofdletter en cijfer)
  6. Klik op Aanmakenom de wijziging te voltooien.

Het is ook mogelijk om via de volgende pagina je wachtwoord te wijzigen: https://service.byte.nl/mail/. Hiervoor moet je wel nog het wachtwoord van je mailbox weten om een nieuw wachtwoord aan te kunnen maken.

Database wachtwoorden

Wanneer je op het Service Panel een database aanmaakt, wordt er voor je automatisch een hoofdgebruiker en wachtwoord aangemaakt. De hoofdgebruiker heeft lees- en schrijfrechten op al je databases en kan niet verwijderd worden.
Mocht je het wachtwoord kwijtraken, dan kun je een nieuwe aanmaken. Hoe dat werkt lees je hieronder:

1. Log in op het Service Panel.
  2. Selecteer je domeinnaam.
  3. Ga naar het tabblad Instellingen en klik op de optie MySQL 5 databases.
  4. Kies onder het kopje Gebruikers Beheer bij de optie ‘Wijzig het wachtwoord voor gebruiker’, de gebruikersnaam waarvan je het wachtwoord wilt wijzigen.
  5. Druk op OK.
  6. Je ziet bovenaan de pagina het nieuwe database wachtwoord staan.

Let op! Mocht je het wachtwoord al gebruiken bij een van je websites, dan kun je het wachtwoord terugvinden via het configuratiebestand van je website. Kijk voor meer informatie in het artikel Database Configuratie Bestand

Let op! Bij de Hypernode pakketten werkt het werken met databases anders dan bij ons reguliere platform. Voor informatie over hoe dat bij Hypernode werkt vind je in het artikel Using MySQL on Hypernode.

Werk altijd met sterke wachtwoorden!

Om het hackers en kwaadwillenden extra lastig te maken is een sterk wachtwoord essentieel. Hoe sterker het wachtwoord, des te lastiger deze (geautomatiseerd) verkregen kan worden.
Als je de volgende tips toepast, krijg je een sterk wachtwoord:

1. Gebruik kleine letters en hoofdletters door elkaar
  2. Gebruik naast letters ook cijfers en leestekens
  3. Maak je wachtwoord lang, tenminste 8 tekens

Daarnaast is het belangrijk dat je niet overal hetzelfde wachtwoord gebruikt. Mocht er dan om wat voor reden ook een wachtwoord in de verkeerde handen zijn gevallen, dan kan die persoon niet ook in andere accounts met dat wachtwoord inloggen.

Andere nuttige artikelen

Nieuw wachtwoord Joomla! backend aanmaken
Wachtwoord WordPress wijzigen
Nieuw wachtwoord Magento backend aanmaken
E-mail wachtwoord