Om e-mail te ontvangen en verzenden heb je een wachtwoord nodig. Dit e-mail wachtwoord is gekoppeld aan je e-mailbox. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je kunt inloggen op je e-mailbox en wat je moet doen als je bepaalde gegevens niet meer hebt.

Inloggen in je e-mailbox

Om in te loggen in je e-mailbox, via je eigen e-mailprogramma(bijvoorbeeld Outlook of Thunderbird e.d.) of de webmail van Byte, heb je nodig:

• Je mailboxnaam (in de vorm abcde000)
  • Je e-mailwachtwoord

Deze e-mailgegevens worden aangemaakt wanneer je op het Service Panel een e-mailbox aanmaakt. Hoe je dit precies kunt doen, wordt uitgelegd op de pagina Nieuw e-mailadres aanmaken.

Je e-mailboxnaam

Je gebruikersnaam bestaat uit de eerste vijf letters van je domeinnaam, volgend met een nummer oplopend van 000 tot 999. Bijvoorbeeld: Voor de domeinnaam banaan.nl wordt de gebruikersnaam banaa000 aangemaakt.

Een nieuw e-mailwachtwoord aanmaken

Op het Service Panel kun je bij je e-mailinstellingen voor elke mailbox in je account een nieuw e-mailwachtwoord aanmaken. Het wachtwoord dient minimaal 8 karakters te bevatten, waaronder een cijfer en een hoofdletter. Hierbij kun je zelf een wachtwoord kiezen dat je makkelijk kan onthouden.

Je e-mailwachtwoord kun je wijzigen op het Service Panel. Log in op het Service Panel met je klantnummer en wachtwoord. Kun je niet inloggen op het Service Panel? Ga dan naar: Service Panel Inloggen.

1. Log in op het Service Panel;
  2. Selecteer uit het overzicht met domeinnamen de juiste domeinnaam
  3.  Ga naar tabblad Instellingen en dan voor de knop E-mail.
  4. Je ziet nu een lijst van actieve e-mailadressen en doorverwijzingen. Hier staan de mogelijkheden om je account in te stellen. Beweeg met de muis over de icoontjes om te zien waarvoor ze staan. Met het sleutelicoontje kun je je e-mailwachtwoord veranderen.
  5. Kies vervolgens je eigen wachtwoord van minimaal 8 karakters, met minstens één hoofdletter en één cijfer.

Let op!: Onthoud je wachtwoord goed. Het wordt niet naar je gemaild. Byte slaat wachtwoorden nergens op, dus wij kunnen deze ook niet voor opvragen. Als je je wachtwoord kwijt bent, dien je een nieuw wachtwoord aan te maken via het Service Panel.

Snel nieuw mail wachtwoord zonder Service Panel?

Weet je je wachtwoord nog, maar wil je deze graag wijzigen? Stel dan een zelfgekozen wachtwoord in voor je mailbox via: https://service.byte.nl/mail/.

Je hoeft dan niet in te loggen op het Service Panel. Hierbij kun je zelf een wachtwoord kiezen dat je makkelijk kan onthouden. Het wachtwoord dient minimaal 8 karakters te bevatten, waaronder een hoofdletter en een cijfer of leesteken. Met de volgende stappen kun je dit instellen:

1. Ga naar: https://service.byte.nl/mail/.
  2. Vul de mailbox in waarvan je het wachtwoord opnieuw wilt instellen.
  3. Vul je huidige wachtwoord in.
  4. Kies een nieuw wachtwoord.
  5. Herhaal het nieuwe wachtwoord.
  6. Klik op aanmaken.

Let op!: Onthoud je wachtwoord goed. Het wordt niet naar je gemaild. Byte slaat wachtwoorden nergens op, dus wij kunnen deze ook niet voor opvragen. Als je je wachtwoord kwijt bent, dien je een nieuw wachtwoord aan te maken via het Service Panel.

FAQ

Waarom moet mijn wachtwoord uit minimaal 8 tekens en een hoofdletter en cijfer bestaan?
Dit is uit veiligheidsoverwegingen. Lange wachtwoorden met hoofdletters en cijfers zijn sterker en daardoor zeer lastig te achterhalen. Dagelijks weert Byte talloze hackpogingen en brute force aanvallen met als doel o.a. het achterhalen van e-mailwachtwoorden. Hoe sterker het wachtwoord, hoe kleiner de kans dat een hacker van je account gebruik kan maken.

Kunnen jullie mijn oude wachtwoord sturen?
Nee, Byte slaat de wachtwoorden niet leesbaar op. Een lijst met wachtwoorden zou te kwetsbaar zijn. Zie hierboven onder het kopje ‘E-mailgegevens kwijt’ hoe je een nieuw wachtwoord aanmaakt wanneer je je oude wachtwoord kwijt bent.

Heb ik de goede e-mailgegevens?
Je kunt eenvoudig op webmail.byte.nl testen of je gebruikersnaam en e-mailwachtwoord kloppen. Je gebruikersnaam is de naam van je mailbox, niet je e-mailadres. In het Service Panel kun je achterhalen wat de naam van je e-mailbox is onder tabblad ‘Instellingen’ en dan onder de knop ‘E-mail’.

Let op! Heb je net je wachtwoord gewijzigd? Het kan 10 minuten duren voordat wijzigingen zijn doorgevoerd.

Hoe kan ik mijn e-mailwachtwoord achterhalen?
Byte slaat e-mailwachtwoorden niet leesbaar op. Daarom kunnen we je e-mailwachtwoord niet opsturen. Wel kun je zelf een nieuw e-mailwachtwoord aanmaken op het Service Panel bij de e-mailinstellingen. Lees hierboven meer informatie onder kopje ‘Een nieuw e-mailwachtwoord aanmaken’ over hoe je dit kunt doen.

Hoe kan ik een nieuw e-mailwachtwoord voor mijn mailbox opvragen?
Je kunt een nieuw e-mailwachtwoord aanmaken op het Service Panel bij de e-mailinstellingen. Lees hierboven meer informatie onder kopje ‘Een nieuw e-mailwachtwoord aanmaken’ over hoe je dit kunt doen.