Wanneer je een wachtwoord hebt ingesteld voor je WordPress site is het achteraf niet mogelijk om dit wachtwoord op te vragen. Dit wachtwoord wordt namelijk versleuteld opgeslagen en is dan ook lastig te achterhalen. Het is wel mogelijk om een nieuw wachtwoord aan te maken voor je account zodat je weer kunt inloggen in de backend van je WordPress site. Dit kan op drie manieren:

• Wachtwoord vergeten methode
  • Wachtwoord wijzigen via de WordPress backend
  • Wachtwoord instellen via de WordPress database

In dit artikel leggen we de bovengenoemde methodes uit, zodat jij zo snel mogelijk weer aan de slag kunt met je WordPress website.

WordPress wachtwoord vergeten methode

1. Ga naar het inlogscherm van je WordPress site (domein.nl/wp-admin)
  2. Klik op de Wachtwoord vergeten? link (zie afbeelding 1)

Klik op Wachtwoord Vergeten

Klik op Wachtwoord Vergeten

3. Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in en klik op Nieuw wachtwoord aanmaken (zie afbeelding 2).

Vul je gebruikersnaam in

Vul je gebruikersnaam in

4. Je ontvangt nu een e-mail. Klik op de link in de e-mail.
  5. Vul tweemaal je nieuw wachtwoord in en klik op Wachtwoord opnieuw instellen (zie afbeelding 3).

Vul je wachtwoord in

Vul je wachtwoord in

6. Je wachtwoord is opnieuw ingesteld en je kunt weer inloggen

Wachtwoord wijzigen via de WordPress backend

1. Log in de backend van je Magento webshop.
  2. Klik links in het menu op Gebruikers.
  3. Klik op Alle Gebruikers (zie afbeelding 4).

Pas je wachtwoord aan in de WordPress backend

Pas je wachtwoord aan in de WordPress backend

4. Klik op de gebruiker waarvan je het wachtwoord wilt wijzigen
  5. Vul bij Nieuw wachtwoord en Nieuw wachtwoord herhalen je nieuwe wachtwoord in
  6. Klik op Profiel bewerken.
  7. Je wachtwoord is nu gewijzigd

Wachtwoord instellen via de WordPress database

1. Login op het Service Panel
  2. Selecteer je domeinnaam.
  3. Klik op het tabblad Instellingen.
  4. Klik op de optie PHPMyAdmin.
  5. Selecteer de wp_users tabel
  6. Zoek de user waarvan je het wachtwoord wilt wijzigen.
  7. Klik op de ‘edit’-knop aan de linkerkant van het record (het potloodje)
  8. Vervang de waarde in het veld ‘user_pass’ door de waarde ‘$P$B9eQRDd7IhDKTlNAhlKSM66j5Y1dxw0’ (zonder quotes).
  9. Klik op Go (of Start) en sla de wijziging op
  10. Je kunt nu weer inloggen met de betreffende gebruikersnaam en wachtwoord ‘ByteIsDeCoolste’ (zonder quotes).
  11. Maak nu in de WordPress backend weer een sterker wachtwoord aan voor dit account.