Alles Over Back-ups

Dit artikel legt uit hoe je voor Magento Dedicated hostingpakketten en Hypernode pakketten back-ups kunt opvragen. Byte maakt zowel file backups als database back-ups Backups Hypernode Backups zijn inbegrepen bij alle Magento Professional en Excellence pakketten. Voor Magento Grow and Start pakketten vragen we 100 euro excl. BTW per aangevraagde backup. Je kunt er natuurlijk […]

Lees meer

Cronjobs (periodieke taken) instellen

Als technisch beheerder is er een reeks aan taken die je eens in de zoveel tijd uitvoert om je website up-to-date te houden. Denk hierbij aan het updaten van alle productinformatie, het legen van de cache van de site etc. Je kunt deze taken natuurlijk handmatig telkens uitvoeren, maar het is makkelijker dit automatisch uit […]

Lees meer

Database Configuratiebestand

CMS’en zoals Magento, Joomla! en WordPress zijn gebaseerd op PHP en MySQL. PHP is de code die de pagina genereert en informatie uit de MySQL database haalt. Om dit te kunnen doen, heeft PHP de aanmeldgegevens van de database nodig. Deze gegevens worden in een database configuratiebestand opgeslagen. Dit artikel legt per CMS uit welke gegevens je […]

Lees meer

Database Optimaliseren

Let op! Deze informatie is bedoeld voor de meer technisch gevorderde lezer. Byte kan hierbij geen technische support leveren. Ben je zelf niet zo technisch? Neem dan contact op met één van onze partners, te vinden op onze Partnerpagina. Is je database traag of merk je dat er een query automatisch is afgebroken? Dan is […]

Lees meer

Database Query Afgebroken

Om te voorkomen dat onze shared databaseservers onderuit getrokken worden hebben we een script (SQLSlayer) lopen wat in noodgevallen ruimte creëert op de server. Dit kan dus de oorzaak zijn als je database query is afgebroken. In dit artikel beschrijven we hoe dit script precies werkt. Afbreken van SELECT queries Op het moment dat een […]

Lees meer

Databases

Een database heb je nodig om alle data van je website op te kunnen slaan. Via ons Service Panel kun je met een paar klikken een nieuwe database maken of zelfs back-ups opvragen van je bestaande databases. Meer informatie over databases voor Magento op Hypernode technologie vind je in de Hypernode support documentatie. More information […]

Lees meer

Databases exporteren en importeren

Een website heeft database(s) nodig. Als je een nieuwe website bouwt, kun je data uit oude databases gebruiken. Op je oude database draai je een export voor een goede back-up van je data. Deze back-up importeer je dan in de nieuwe database. Zo heb je beschikking over je data in je nieuwe website dankzij een […]

Lees meer

Een location redirect instellen op je website – Hoe doe je dat?

Soms is het nodig je website (tijdelijk) naar een andere site te verwijzen. Als je een Presence pakket hebt, kun je dit regelen met een server alias of forward. Heb je een hosting pakket, dan moet je zelf in je code een doorverwijzing, een location redirect, instellen. Hoe je dit doet leggen we uit in […]

Lees meer

FTP – Hoe werkt het en wat kun je ermee?

Byte raadt het gebruik van FTP af. Gebruik in plaats daarvan SFTP. SFTP is een veilige manier voor het versturen van bestanden van je computer naar de server. Meer informatie over waarom FTP onveilig is en je altijd het beste via SFTP verbindt wordt uitgelegd in de whitepaper: “Stop met FTP. Kies voor SFTP”. Meer […]

Lees meer

FTP Programma Errors

Om verbinding te maken met onze FTP servers heb je een FTP programma nodig. Helaas gebeurt het vaak dat je te maken krijgt met verschillende errors in je programma. We leggen hier uit wat de meest voorkomende errors in Filezilla en het MAC FTP programma inhouden en wat je kunt doen om ze op te […]