.htaccess – wat is het en wat kun je ermee?

Het .htaccess bestand is een configuratiebestand waarin instructies staan voor het afhandelen van binnenkomend verkeer. Ook kan een .htaccesss bepaalde instellingen van je submap(en) aanpassen. Een .htaccess bestand is eigenlijk een bestand zonder naam, want .htaccess is namelijk een extensie. Een .htaccess bestand zet je in je root folder of in een andere map. Wat […]

Lees meer

Character Encoding gebruiken op je website

Standaard wordt op Internet alleen gebruik gemaakt van het alfabet (de letters a t/m z). Om andere tekens (zoals ë, à, ñ) weer te geven, moet je tekst op een bepaalde manier worden gecodeerd. Voor verschillende tekens bestaan verschillende coderingen. Dit heet character encoding en moet per webpagina worden aangegeven. Deze encoding wordt aan de […]

Lees meer

Contactformulier/Feedbackformulier gebruiken

Een contactformulier of feedbackformulier op je website geeft je bezoekers de mogelijkheid om contact met je op te nemen. Je kan een formulier zelf bouwen/schrijven, maar heb je een WordPress of Joomla! site? Dan kun je ook gebruik maken van een plugin. Hoe werkt een formulier? Een contactformulier bestaat uit twee delen: een formulier een […]

Lees meer

Domeinnaam/Presence pakket doorverwijzen naar subdomein

Wil je je domeinnaam doorverwijzen naar een website? Dan heb je bij Byte een Presence pakket nodig. Met een Presence pakket stel je met  een forward of server alias een doorverwijzing in naar een andere website. Helaas werkt dit niet voor subdomeinen. Gelukkig is er een andere manier om door te verwijzen. In dit artikel […]

Lees meer

Google zoekfunctie toevoegen aan je website

Een interne zoekfunctie op je website is prettig navigeren voor je bezoekers, doordat ze sneller bij de informatie komen die ze zoeken. CMS-en zoals WordPress en Joomla bieden plugins aan die een zoekfunctie aan je site toevoegen. Je kunt ook de Google custom search engine toevoegen aan je website. In dit artikel geven we je […]

Lees meer

GZIP compressie

GZIP compressie is een methode om bestanden te verkleinen en zorgt ervoor dat de kleinere bestanden naar de browser worden gestuurd. Je herkent de bestandsformaten .zip en .rar misschien wel? Doordat er kleinere bestanden naar de browser worden gestuurd, word je website sneller geladen. Wel zo fijn voor je bezoekers! In dit artikel leggen we uit […]

Lees meer

Libraries beheren met Composer

Wat is composer? Composer is een dependancy manager in PHP. Met een dependancy manager kun je diverse externe libraries installeren/updaten waar jouw website gebruik van maakt. Normaliter moet je deze libraries eerst apart downloaden en op je webruimte plaatsen maar dit maakt Composer dus een stuk makkelijker. Als je een project (lees:website) maakt, definieer je […]

Lees meer

Testomgeving website maken

Een testomgeving kan erg handig zijn om bepaalde nieuwe website onderdelen uit te proberen/ontwikkelen of bijvoorbeeld om een CMS upgrade te testen voor je deze doorvoert op je live omgeving. Je maakt eenvoudig zelf een testomgeving aan op een subdomein. Bij alle hostingpakketten van Byte kun je subdomeinen aanmaken. Op deze pagina leggen we uit […]

Lees meer

Toegang tot je website weigeren

Het kan soms handig zijn om specifieke bezoekers de toegang tot je website te blokkeren, omdat ze bijvoorbeeld heel veel verzoeken naar je website sturen en zo je website overbelasten. Dit artikel legt uit in welke gevallen dit handig is en hoe je dit instelt. Let op! Hypernode draait op Nginx. Hiervoor werkt het blokkeren en/of toestaan van […]

Lees meer

Twitter RSS feed laadproblemen

Waarom laadt mijn Twitter RSS feed niet? Twitter heeft voor ongeauthenticeerde requests een limiet van 150 requests per uur per ip-adres. Omdat de bij Byte gehoste sites van een beperkte hoeveelheid uitgaande ip-adressen gebruikmaken, zal een twitter feed in het algemeen niet laden. Je kunt dit oplossen door geauthenticeerde requests te gebruiken (zie hieronder voor […]