Waarom laadt mijn Twitter RSS feed niet?

Twitter heeft voor ongeauthenticeerde requests een limiet van 150 requests per uur per ip-adres. Omdat de bij Byte gehoste sites van een beperkte hoeveelheid uitgaande ip-adressen gebruikmaken, zal een twitter feed in het algemeen niet laden. Je kunt dit oplossen door geauthenticeerde requests te gebruiken (zie hieronder voor een uitleg).

Een tweede mogelijkheid is het gebruiken van een Twitter Widget. Op die manier hoef je geen Twitter feeds te parsen. Dat is efficiënt als je maar een enkele feed wilt laten zien.

Geautoriseerde aanroepen

Twitter kijkt naar het aantal request vanaf een IP. Helaas hebben we maar een beperkt aantal uitgaande IP’s beschikbaar. Dit is op vrijwel elk netwerk het geval, dus ook het onze. Aangezien meer klanten Twitter parsen hebben we te maken met een groot aantal uitgaande verbindingen. Wij kunnen op netwerkniveau geen onderscheid maken tussen de verbindingen en kunnen dus ook niet “fair schedulen”.

Wat je dan kan doen is op een andere manier aanroepen door middel van een Access Token. Hiervoor dien je eerst een API aan te maken. Je krijgt dan een aantal codes waarmee Twitter je aanroepen kan controleren. Dit is een geautoriseerde manier van aanroepen wat geen hinder ondervind van het ongeautoriseerd aanroepen zoals eerder uitgelegd.