Als bezoekers van je website videobestanden uploaden, zouden deze automatisch periodiek moeten worden omgezet naar Flash Video zodat ze op je website getoond worden. We hebben een script gemaakt op de shell server dat deze taak voor je uitvoert. Je kunt het aanroepen met het volgende commando :

videotoflv brondirectory doeldirectory

Voer het script uit

Je zorgt ervoor dat jouw bezoekers videobestanden kunnen uploaden door middel van bijvoorbeeld een php script. Dit php script plaatst de bestanden in de directory /home/users/gebruikersnaam/domein.nl/video. Een ander php script op jouw website toont alle filmpjes in de directory /home/users/gebruikersnaam/domein.nl/flv

Om te zorgen dat de videos die bezoekers uploaden te bekijken zijn, kun je in dit geval het volgende commando uitvoeren :

videotoflv /home/users/gebruikersnaam/domein.nl/video /home/users/gebruikersnaam/domein.nl/flv

De originele (niet geconverteerde) bestanden worden automatisch verwijderd. Als je wilt dat de originele bestanden behouden blijven, geef je de optie -k mee :

videotoflv -k /home/users/gebruikersnaam/domein.nl/video /home/users/gebruikersnaam/domein.nl/flv

Let op: Het script converteert de bestanden met exact dezelfde bestandsnaam als het origineel, maar dan met extensie .flv. Veel bezoekers zullen bestanden uploaden met naam filmpje.mpg (of iets dergelijks) en het converteren gaat mis zodra deze bestandsnaam al bestaat. Zorg er dus voor dat in het php script, wat de bestanden upload, er voor elk bestand een unieke naam aangewezen wordt.

Stel een cronjob in

Je wilt dat dit converteren periodiek gebeurt en je dit niet met de hand hoeft te doen. Dan kun je het script periodiek laten uitvoeren door Cron.

Wanneer je het script bijvoorbeeld iedere 15 minuten wilt laten converteren kun je de volgende cronjob gebruiken :

# m  h  dom mon dow   command  */15 *  *   *   *     videotoflv videomap flvmap >/dev/null

In onderstaande tabel kun je lezen wat de verschillende onderdelen uit de cronjob betekenen:

videomap De directory met de geuploade videobestanden
flvmap De directory waar de geconverteerde bestanden in komen
>/dev/null Er wordt alleen een mailtje verzonden als er fouten zijn opgetreden, anders niet.

Voor een uitgebreide uitleg over het plannen van periodieke taken met Cron zie Cronjobs (periodieke taken) instellen.