Byte introduceert:
Thema Snelheid

Alle ins en outs over de snelheid van je website

Waarom is snelheid van je website belangrijk?

Niks levert grotere irritatie op dan een trage site. En iedereen wil graag een supersnelle website. Maar waarom is snelheid nou eigenlijk zo belangrijk?

Kom hoger in Google

Google beloont snelle websites met een hogere positie in de zoekresultaten. Beter vindbaar betekent meer bezoekers. Meer bezoekers betekent meer omzet of conversie.

Optimale gebruikservaring

Bezoekers klikken veel makkelijker (en dus vaker) door een site met zeer korte laadtijden. Wachten op een trage website levert grote irritatie op en is de nummer 1 reden om een website te verlaten.

Snelle webshops converteren beter

Klanten met een goede ervaring rekenen eerder en meer af. Doordat ze nooit hoeven te wachten vinden ze moeiteloos de weg naar je winkelmandje.

Sneller is dus succesvoller

Dat zie je ook terug in de correlatie tussen de Alexa ranking en de responstijd van sites. De Alexa ranking geeft weer wat de meest succesvolle websites wereldwijd zijn op basis van een inschatting van de bezoekersaantallen. Als we de laadtijden van deze websites bekijken dan is het duidelijk dat de top 50.000 websites wereldwijd een gemiddelde responstijd van minder dan 0,7 seconden heeft. Met het oplopen van de responstijd loopt ook de Alexa ranking op (dat is dus een afname in bezoekersaantallen).

Succesvolle websites zijn dus sneller dan minder succesvolle websites. We mogen aannemen dat de snelheid van de site bijdraagt aan dit succes door betere vindbaarheid en blije bezoekers die graag terugkeren.

Ontdek ook de andere artikelen van onze themas Snelheid:

Voor de website-eigenaar:

Invloed van snelheid

Invloed van snelheid

Welke invloed heeft snelheid
op het succes van je site?

Snelheidsfactoren

Snelheidsfactoren

Wie kan wat doen om
je site te versnellen?

Voor de webdeveloper:

Versnel je site

Versnel je site

Wat kan je nog meer doen
om je site sneller te maken?

Vind vertragingen

Vind vertragingen

Hoe vind en verhelp je
vertragingen in je site?