Uit Byte Kennisbank
(Doorverwezen vanaf Domein Overige Extensies)

Byte kan voor jou de meest gangbare domeinextensies leveren. Op de pagina Losse domeinnamen kun je zien welke extensies je via Byte kunt aanvragen.

Wil je een andere extensie bij Byte gebruiken, dan moet je zelf voor de registratie zorgen (vaak in het land van de betreffende extensie). Volg daartoe de onderstaande procedure.

Inhoud

Bepaal je extensie

Een lijst van alle mogelijke extensies wereldwijd vind je op de site van de WIPO. Hier vind je ook alle extensie-specifieke regels. Voor sommige extensies moet je bijvoorbeeld de lokale nationaliteit hebben of een statutaire zetel met je bedrijf hebben. Lees deze goed door en bepaal of je aan de voorwaarden voldoet.

Registreer de extensie bij een lokale provider

Op voorgenoemde site vind je het adres van de Registrar van de specifieke extensie. Deze organiseert de uitgifte van domeinnamen. Vaak geeft deze een lijst van lokale providers die de registratie uitvoeren. Soms kun je rechtstreeks bij de Registrar een domeinnaam aanvragen.

Bestel een "site only" pakket bij Byte

Wanneer je de domeinnaam ergens hebt aangevraagd kun je deze bij Byte gebruiken door hier een site only pakket voor aan te vragen. Je moet nu alleen nog bij de partij waar je het domein geregistreerd hebt de nameservers wijzigen naar die van Byte. De nameservers van Byte zijn als volgt:

nsa.byte.nl
nsb.byte.nl
nsc.byte.nl

Veelgestelde vragen

We kunnen begrijpen dat je je afvraagt waarom we bepaalde extensies niet voor je kunnen registreren. Hieronder geven we antwoord op deze vragen en leggen we je uit wat je kunt doen om toch je exotische extensie 'via Byte' te laten lopen.

Waarom registreren jullie extensie .XYZ niet?

Voor het registreren van sommige extensies is een lokale vestiging vereist. Helaas heeft Byte nog niet op alle tropische eilanden een kantoor ;-) Voorts gelden er voor sommige exotische extensies zoveel bureaucratische regels dat wij deze onmogelijk tegen een redelijke prijs aan zouden kunnen bieden.

Je kunt in dit geval een 'Site-only' pakket aanvragen. Wanneer je een domeinnaam ergens anders hebt aangevraagd, kun je deze bij Byte gebruiken door hier een "site only" pakket voor aan te vragen. Als je zo'n pakket wilt bestellen kies je voor "Hosting only verhuizen" in de bestelmodule. Meer informatie hierover vind je op de pagina: Verhuizen alleen site (http://www.byte.nl/wiki/Verhuizen_Alleen_Site)

Waarom registreren jullie geen nieuwe extensies zoals .SHOP en .AMSTERDAM ?

Vanaf 2014 zullen er honderden nieuwe generieke Top-Level Domains (nieuwe gTLD's) worden geïntroduceerd. Het aantal beschikbare generieke extensies zal in de komende jaren worden uitgebreid van de huidige extensies (zoals .COM, .NET, .ORG) naar mogelijk zo'n 1400 nieuwe extensies. Je kunt hierbij denken aan extensies zoals .SHOP, .MEDIA, .APP, .WEBSITE, .GRATIS, .ONLINE, .EMAIL, .AMSTERDAM, en .LONDON.

Byte zal de registratie van deze nieuwe extensies niet aanbieden, aangezien we ons richten op de meest gangbare extensies. Wel is het mogelijk om de domeinnaam elders te registreren en dan bij ons een "site only" pakket te nemen. Bij de andere provider dient dan een verwijzing naar onze hosting ruimte gemaakt te worden door middel van een A record of een doorverwijzing via de nameservers.

Je kunt in dit geval dus een 'Site-only' pakket aanvragen. Wanneer je een domeinnaam ergens anders hebt aangevraagd, kun je deze bij Byte gebruiken door hier een "site only" pakket voor aan te vragen. Als je zo'n pakket wilt bestellen kies je voor "Hosting only verhuizen" in de bestelmodule. Meer informatie hierover vind je op de pagina: Verhuizen alleen site (http://www.byte.nl/wiki/Verhuizen_Alleen_Site)

  • Deze pagina is het laatst bewerkt op 27 feb 2014 om 15:53.
  • Deze pagina is 2.065 keer bekeken.